Kış 2015: İlk İzlenimler


2015 kış sezonu başlayalı epey bir zaman oldu. Sezonun ilk haftasında başlayan animelerin bu hafta 5. bölümleri yayınlanıyor. Normalde bütün animelerin yayınlanmasının beklediğimden sezon başladıktan iki-üç hafta sonra yazdığım bu yazı, özel hayatımda yaşadığım yoğunluk nedeniyle diğer incelemeler ile birlikte bayağı bir gecikti. Geç olsun da güç olmasın diyerek değerlendirmeye geçelim.

Öncelikle çok kısır bir sezonun içerisinde olduğumuzu söyleyerek başlayayım. Bu sezon başlayan anime sayısı normalde alışık olduğumuzdan az olduğu gibi, başlayan animelerin çoğu da berbat. Kaliteli devam serileri olmasa izleyecek bir şey yok neredeyse. Özellikle son dönemlerde çok fazla karşımıza çıkan aptal fantastik-ecchi Light Novel uyarlamaları bu sezonu tamamen istila etti. Onlar için ayrı bir sürprizim var.


Aldnoah.Zero 2 


İki ana karakterini öldürüp büyük sükse yaparak ilk sezonunu bitiren Aldnoah.Zero, ikinci sezona bu karakterlerin hayatta olduğunu gösterip başlayarak hikayesinin etkileyiciliği ve tahmin edilemezliğini kendi elleri ile bozdu. Tabi, Inaho gibi seriyi neredeyse tek başına taşıyan bir karakteri öldürmek biraz yürek ister. Strateji‘ye dayalı mecha savaşlarıyla aldnoah hikayesinde kolaya kaçmasına rağmen genel olarak bıraktığı kalitede devam ediyor.


Ansatsu Kyoushitsu


2012 yılında mangası yayınlanmaya başlayan ve hemen akabinde büyük bir hit haline gelen Ansatsu Kyoushitsu ilk bölümlerde gördüğüm kadarıyla fazla abartılmış. Daha çok ortaokul seviyesini (Shounen Jump’ın genel hedef kitlesi.) hedef alarak hazırlanan seri, yine de eğlenceli yapısıyla izlemesi zevk veren bir yapım. 


Death Parade


Yeni evlenmiş bir çifti, hayatlarını ortaya koydukları bir oyunla karşı karşıya getirip iç benliklerini ortaya dökmelerini sağlayan, ölümden hemen sonraki bir yargılama sahnesinde geçen farklı ve etkileyici bir animenin başlangıcına şahit olduk. İlk bölüm harikaydı ve serinin potansiyeli çok yüksek. 


Durarara!!x2 Shou

Beş sene önce bıraktığı yerden aynen devam ediyor. Değişik anlatım tarzı ve hikâyesi, ilginç karakterleri ile durarara her zamanki gibi harika. Orijinal materyalin tamamının 3 sezon şeklinde animeye uyarlanacak olması başlı başına bir heyecan sebebi. İlk sezonu izlemediyseniz hemen başlayıp yetişmenizi tavsiye ederim. 


JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders 2


Jojo: Stardust Crusaders da ilk sezonu gibi devam eden bir başka seri. Hep aynı formülü kullanarak ilerlemesi nedeniyle ilk sezonda çok sıkılmıştım. Umarım ikinci sezonda bu düzen kısa sure içinde değişir. 


Junketsu no Maria


Devam sezonu gelen animeler haricinde, izlenebilir seviyede olan, az sayıda yeni animeden birisi de Junketsu no Maria. Orta çağ atmosferini ve yüzyıl savaşları dönemini güzel yansıtan seri dini ögeleri hikayesi içinde kendince eleştirmesi ile birlikte cinsel konularda biraz fazla cüretkâr. İlk bölümler göz önüne alındığında anlatımı akıcı ve izlemesi zevkli. 


Kuroko no Basket 3

Bu sezona damga vuracak olan şahıs!

Kuroko da bildiğimiz gibi devam ediyor. Karakterlerin doğaüstüne varacak şekilde yeteneklere sahip olmasını bu seride da artık garipsemek abes olur ama bu sezonun ilk bölümlerindeki Haizaki denen karakterin yeteneği de çok saçmaydı. Yalnız, seri sunum yapmadaki ve seyirciyi içine çekmedeki başarısını, her bölüm öncesi mucizevi nesil üyelerinin kısaca tanıtımını yapan yeni giriş kısmıyla bir kez daha sergiliyor. 


Saenai Heroine no Sodatekata (Saekano)

Bu sezon ki Light Novel uyarlamalarından birisi. Yalnız diğer kötü uyarlamaların aksine Saekano'nun oldukça iyi bir iş çıkardığını söylenebilir. Ecchi ve Harem unsurlarını ele alan serilerde alışık olduğumuz karakter tiplerinin etrafında kurulmasına rağmen renkli çizimler ve kalite animasyonla süslenen hikâye anlatımı ve fazla basit olarak bahsedilen diğer kız karakterin varlığı ile Saekano türünün başarılı örneklerinden biri olabileceğinin sinyallerini verdi. 


The Rolling Girls


Sezonluk tuhaf anime kontenjanının bu seferki üyesi The Rolling Girls. Saçma sapan hikayesi, rengarenk dünyası, anlamsız aksiyonu ve aşırı gösterişsiz ana karakteri (Saekano ile bu konuda benzerlik gösteriyor.) ile rolling girls çok güzel başladı. Heyecanla takip ediyorum. 


Tokyo Ghoul √A


İlk sezon gibi ikinci sezonuna da çok sağlam bir bölümle giriş yapan Tokyo Ghoul, sonraki iki bölümünde yine ilk sezonda olduğu gibi biraz afalladı. Neden bu kadar kötü bir prodüksiyonla hazırlandığını merak ettiğim seri, Kanekinin birinci sezon ile ikinci sezon arasında yaşadığı olumlu yöndeki gelişimi, animenin bütününe de yayabilirse asıl istediğimiz seviyeye gelebilir.


İlk izlenimlerin birinci bölümü burada bitiyor. Esas güzel animeleri part 2'ye ayırdım :D

Yorumlar