Kış: 2015 İlk İzlenimler Part 2: -Aptal "Echhi-Fantasy" Light Novel Uyarlamaları Edition-

Dikkat! Bu yazı yoğun şekilde ironi içerir.
(NSFW)

Merhaba, yeni köşemize hoş geldiniz. Bundan böyle her sezon başladığında "Fantastik-Ecchi" türlerini temel alan Light Novel uyarlamaları bu alt başlık içinde incelenecek. Diğer düşük seviye animelerle, bu güzide türümüze ait serileri aynı başlık altında toplamaya gönlüm el vermiyor.

Şaka bir yana da, bu tarz animeler bu aralar doldu taşıyor. K-ON!un başarısından sonra bir dönem sürekli moe kızların, hiçbir şey yapmadığı animelerin çıkması gibi; şimdi de High School DxD'nin başarısı ve bazı ağır otakuların bu tarz animelerin Blu-raylerini aksatmadan satın alması nedeniyle, bu gereksiz türde her sezon yığınla yeni seri geliyor.

Daha önceki yazılarımda da zaman zaman belirttiğim gibi ecchi animelere karşı bir ön yargım yok. Fan service'in yerinde ve farklı kullanıldığı, olayın mizahi yönünü de ön plana çıkarmayı başarabilen seriler başarılı ve izlenebilir oluyor. "Kore wa Zombie Desu ka?", High School DxD, NouCome, Haganai, Ben-To vs. bu türü başarıyla aktarabilen Light Novel uyarlamalarından birkaçı. Ama bir konu olmadan sadece ecchi sahneler koyalım gerisi zaten gelir zihniyetindeki yapımlara olumlu bakmak imkansız. Hele bu fantasy ve echhi gibi alakasız ögelerin yoğun şekilde karıştırıldığı seriler en felaketi oluyor. Bayağı bir süredir görmezden gelip, sesimi çıkarmadığım bu tür hakkında artık bir şeyler söylememin zamanı geldi(:D).

Neyse ki, “K-ON!” sonrası gelen, moe kızların tatlı şeyler yapmasını anlatan animelerin salgını yavaşça azalarak kontrol altına alındı. Bu türünde en kısa zaman da aynı akıbeti paylaşmasını diliyorum ve bu sezon ki Ecchi-Fantasy LN uyarlaması serilerle ilgili ilk izlenimlerimi size aktarmaya çalışıyorum.

Ha unutmadan, şunu da ekleyeyim! Bir dönem hep aynı birbirine benzeyen tsundere karakterlerin olduğu seriler çıkıyordu. Bu tsunderelerin hepsini Kugimiya Rie'nin seslendirmesi büyük bir geyik konusuydu. Şimdi bu yeni ecchi- fantasylerde de esas karakterlerin çoğunu da SAO'daki Kirito rolüyle ünlenen Matsuoka Yoshitsugu seslendiriyor.



Absolute Duo


Absolute Duo Doğaüstü yeteneklerdeki insanların gittiği özel okullarda başına gelebilecek durumları ve eğitimlerinin içeriğini anlatan çok başarılı bir seri. Mesela, bu yukarıda görünen tarzda kazalar benim başıma da çok fazla geliyor. Zaten Absolute Duo'nun başarısı, özel yeteneklilerin okul hayatını, bizim sempati kurabileceğimiz şekilde anlatması. Gerçekten müthiş!



Bu karakter de çok yoğun uğraşlar sonucunda hazırlanmış belli. Kesinlikle daha önce hiç görmediğimiz seksi ve tatlı öğretmen tiplemelerinin bir karışımı değil(!!!). İdeal eğitimci profilini yansıtan çok başarılı bir karakter. Keşke ben lisedeyken falan böyle bir öğretmenim olsaydı. 


Juuou Mujin no Fafnir










Rüzgarın kaldırma kuvvetini, etekler üzerinden anlatan yenilikçi ve yaratıcı bir seri. 


Konusu o değil miydi yoksa? Yok yok öyleydi, şimdi emin oldum. Arada Ejderha, büyü hakkında falan konuşmalar geçiyor veya "el yalama" gibi temalara yer veriliyor ama esas anlatılmak istenen rüzgarın kısa etekler üzerindeki etkisi. 


Seiken Tsukai no World Break

Hımmm...
Hımmmmmmmm....



Hikaye, atmosfer, karakter ilişkileri o kadar güzel hazırlanmış ki diyecek bir şey bulamıyorum! Sadece şu yukarıdaki sahnelere bakmanız yeterli!


Shinmai Maou no Testament


Babası Basara'ya bundan böyle iki yeni kız kardeşi olacağını söylüyor. Basara bunun şaşkınlığı içinde kafedeki kız-erkek karışık tuvalete dikkatsizce girince, bir kızı üstünü giyerken görüyor. Kızın çığlık atacağını anlayan Basara, çok akıllıca bir hareketle kızın ağzını kapatıp, yukarıda gördüğünüz şekilde duvara yaslayarak sakinleştirmeye çalışıyor. Ve dahası, sonradan bu kızın babasının bahsettiği, kendisinin yeni kız kardeşlerinden birisi olduğunu öğreniyor.

Henüz ikinci dakikasında bu kadar harika bir sahneyle açılış yapan seri, hikayesi ile büyülüyor. Daha bitmedi!


Sonra, Basara'nın yeni kardeşi Mio, eve geldiği ilk günden, yeni abisini yukarıda görüldüğü şekilde çok doğal, gerçekçi ve samimi bir yolla uyandırıyor. İkili ilişkileri yansıtmak için kullanılabilecek en iyi sahnelerden birisi gerçekten de.

Hikaye devam ettikçe, Basara'nın yeni kardeşleri, Mio ve Maria'nın aslında şeytan olduğu ortaya çıkıyor! Yalnız, Basara da aslında özel güçleri olan bir kahraman klanındanmış ve büyü yapabiliyormuş! Ama Mio ve Maria aslında çok iyi niyetli şeytanlarmış! Yaa işte öyleymiş.

Gerçekten bu kadar güzel akıl oyunlarını bir araya getiren senaryosuyla, Shinmai Maou no Testament bir başyapıt olma yolunda ilerliyor.


Bonus
Light novel den uyarlama Ecchi-Fantasy anime sayısı yeterli gelmediği için, ek olarak bir tanede aynı türde manga uyarlaması eklenmiş. Ya da dört LN uyarlaması alana, aynı türden bir de manga uyarlamasını hediye olarak veriyorlar.

Isuca


Isuca da çıplak okçular hakkında çok güzide bir anime. Yukarıda görüldüğü gibi çıplak olmayan ama tahrik edici tarzda olan kıyafetlerde kabul edilebiliyor.


Karakterlerin birbirleri ile bu kadar içli dışlı pozisyonlarda oturması ve uzanması da seride sık görülebilen hoş detaylardan.

*********************************************************************************************************************************

Nihayet, yazarken çok eğlendiğim bu güzel yazının da sonuna geldik. Büyük ihtimalle iki ay sonra, kış sezonu animeleri bitinceye kadar bir şey yazmayacağım. Geçen senenin en iyi animeleri sıralamasını yapmak için de 2014 yılında başlayan bütün animelerin tamamlanmasını bekliyorum. Onlar da mart ayı sonunda tamamlanınca, 2014 yılı içinde başlayıp, benim izlediğim bütün animeleri değerlendirmeye alan sıralamamı da ekleyeceğim.

Bir daha ki yazıda görüşmek üzere...

Yorumlar