Aldnoah.Zero


Farklı cephelerde yer alıp niyetleri benzer olsa da amaçları ve hareket etme biçimleri bariz bir şekilde farklı olan iki ana karakter üzerinden anlatıldı seri.

Daha çok ön plana çıkan ana karakterimiz Inaho: zeki, kendinden emin, stratejik düşünme yeteneğine sahip, donanımlı bir karakter. Kendisi seriyi taşıyan en önemli yapı taşı.

Diğer ana karakterimiz Slaine ise, sürekli diken üzerinde hareket eden, sadakat ve aşk-hayranlık çizgisinin karmaşasında bir duygu ile sürekli prensesi arayan, Inaho’ya göre çok daha az sevilesi bir karakter.

Yan karakterler de seri de önemli roller alıp, ön plana çıktılar. Özellikle Marito, savaş sırasındaki kayıpların ve acıların bir insanda nasıl travma oluşturup, hayatında büyük ve asla iyileşmeyen bir yara bıraktığını gösterme konusunda oldukça başarılıydı.


Savaşlarda dikkat çeken özellik, teknolojik ve askeri güç farkına karşın, muharebeleri kazanan tarafın; genel Mecha serilerin aksine özel güçlü karakterlerin olduğu tarafın değil, akıllı ve stratejik hamlelerle hareket edenin olmasıydı. 

Seriye ismini veren Aldnoah Drive, antik bir medeniyetten kalan teknoloji gücü olarak gösterildi. Ama genel özellikleri, çalışma prensibi ve kökeni hakkında yeterli bilgi verilmedi.


Şok edici bir finalle ilk sezonunu tamamlayan ve başarılı bir anime olan Aldnoah.Zero’nun ikinci sezonu kış sezonunda gelecek.
















  • Hikaye anlatımı - 8 - Henüz hikayenin geneli hakkında fazla bilgi verilmemiş olsa da anlatım güzel.
  • Seslendirme - 8 -  Başarılı.
  • Karakterler - 8 -  Inaho'nun önderliğinde altyapısı iyi hazırlanmış karakterler.
  • Sürükleyicilik - 7 - Haftalık düzende sıkmıyor.
  • Teknik detaylar - 8 - Animasyon iyi, karakter tasarımları biraz garip, OP ve ED başarılı, OST'ler oldukça sağlam.
  • Genel - 8 -

Yorumlar