Nisekoi

20 bölüm gibi pek rastlamadığımız bir bölüm sayısıyla sezonun orta yerinde biten Nisekoi, 1,5 sezonluk macerasını tamamladı. 



Nisekoi'nin daha önce ilk izlenimini yazdığım dönemde üzerinde olan Shaft etkisinin oranı bölümler ilerledikçe azaldı. Hatta Shaft'ın kendine has özelleştirmelerinin en az kullanıldığı serilerden biriydi. Bana göre olması gereken de buydu. Bu stilin artık sıkmaya başladığı ve her anime ile uyumlu olmadığını kendileri de anlamaya başladı sanırım.


Nisekoi tam anlamıyla bir klişe furyası. Erkek odaklı romantik komedi/harem serilerinde bulunan bütün klişeler bir araya toplanmış. Havuz bölümü, deniz bölümü, kaplıca bölümü, festival bölümü, kızla odada kilitli kalma, tsundere heroine(Kadın kahraman/ana karakter), utangaç heroine, dere-dere heroine... ne ararsan var. Hatta küçükken kızlarla olan söz verme ve birbirine anahtarlı kolye verme olayından bahsetmiyorum bile.

Olmayan şey ise, bu olaylar olurken bir yandan ilerlemesini beklediğimiz esas konu. Anime tamamen bu bahsettiğim elementler üzerine kurulmuş ve bize anlattığı bir ana hikayesi yok.


İşte Nisekoi'yi harika yapan şey de bu. Hiç bir şekilde zorlama bir hikaye oluşturmaya çalışmıyor. Başından sonuna kadar izleyiciye sunmak istediklerini açık bir şekilde belli ediyor. Arada sırada dram ögeleri verse de bunların dozunu çok hafif tutarak sıkıcılığı engelliyor ve serinin özelliğini bozmuyor. Ecchi'ye fazla başvurmadan bir harem serisinin nasıl yapılabileceği konusunda anime sektörüne ders veriyor.

Karakterler -tsundere, utangaç-  gibi belli karakter tiplerinden olsalar da içinde bulundukları karakter gruplarının sınırlamalarında sıkışıp kalmıyor ve bizlere kendilerine has kişiliklere sahip olduklarını hissettiriyorlar. (Kız karakterler üzerinde internet ortamında-forumlar da hangisini en iyi olduğu yönünde bayağı çetin savaşlar döndüğünü döndüğünü de belirteyim :D)


Kısacası, Nisekoi izlerken zevk veriyor. Olaylar klişe olsa bile, bunları hep en iyi yanlarıyla ele alıp, olabilecek en güzel şekilde sunuyor. Kendinizi rahatlatacak, güzel kızların tatlı halleriyle içinizi açacağı bir seri arıyorsanız Nisekoi tam size göre. 


















  • Hikaye anlatımı - 9 - Tam anlamıyla hikayesi olmayan bir anime ancak bu kadar iyi yansıtılabilirdi.
  • Seslendirme - 10 - Çok kaliteli. 
  • Karakterler - 8 - Başarılı. Özellikle Chitoge ve Onodera çok tatlı. Shuu'da tam bir troll:)
  • Sürükleyicilik - 8 - İzlerken hiç sıkılmadım.
  • Teknik detaylar - 9 - Genel olarak oldukça kaliteli animasyon. Renkli ve hoş çizimler. Vasat açılış ve kapanış introları.
  • Genel - 8.5 -

Yorumlar