Golden Time

Popüler seri Toradora'nın yazarından çıkan Golden Time 6 aylık yayın süresi sonunda 24. bölümü ile tamamlandı.

Üniversite'ye gelmeden bir sene önce geçirdiği kaza yüzünden hafızasını kaybeden Tada Banri, Tokyo'ya okumaya gelerek kendine yepyeni bir sayfa açıyor. Burada tanıştığı insanlarla istediği yeni hayatı bulan Banri, Kogo adlı biraz hastalıklı (paranoyak, stalker eğilimleri olan) bir kızla bir ilişkiye de başlıyor. Yeni hayatında güzel günler geçiren Banri, geçmişinin eksikliği yüzünden kötü hissettiği zamanlarda oluyor, geçmişinin ona sorun çıkardığı anlarda.


Slice of life ve romantik komedi tarzında ki seri, hayatı tatlısı ve tuzlusu ile gerçekçi bir şekilde anlatmaya çalışıyor ve bu konuda oldukça başarılı. İçinde bulunan romantizm'in pek güzel olduğunu söylenemez. Banri ve Koko çok çabuk bir araya geliyorlar ve aralarındaki ilişki duygusal olarak pek iyi hissettirmiyor. Genellikle benim için animelerde yaşanan aşklar filmlere göre duygusal olarak  çok daha doyurucudur. Golden Time ise bu konuda filmlerle kıyaslanacak seviyede. 



Komedi kısmına gelirsek Golden Time sonbahar anime sıralamasında da seri yarısına gelmişken de söylediğim gibi genellikle komik olmayan şeyleri komik gibi göstermeye çalışıyor. Çoğunlukla komik olması gereken, öyle gösterilmeye çalışan bir olay olduğunda karakterleri kahkahalara boğarak bizim de gülmemiz gerektiği mesajını veriyorlar. Ben genellikle bu durumlar da tebessüm bile etmeden ekrana baktım.












Genel olarak ortalama üstü / başarılı bir seri olan Golden Time özellikle slice of life arayanlar için tavsiye edebileceğim bir seri.

  • Hikaye anlatımı - 8 - Özelikle gerçek hayatı yansıtmada başarılı.
  • Seslendirme - 7 - Normal.
  • Karakterler - 7 - Yan karakterler, esas karakterlerden daha başarılı.
  • Sürükleyicilik - 7 - Pek merak ettirmiyor.
  • Teknik detaylar - 6 - Animasyon ortalama, ost'ler vasat, Op ve Ed'ler sadece tek bir karaktere odaklı (Koko) ve güzel değiller.
  • Genel - 7 -





Yorumlar