Shingeki no Bahamut: Genesis


Online bir kart oyunundan uyarlanan, Meksika benzeri ortamlarda geçen, türlü mitolojilerin ve dinlerin birbirine karıştırıldığı fantastik bir dünya ile karşımıza çıktı Shingeki no Bahamut: Genesis.

Bir önceki sezonda "Zankyou no Terror" ile bize farklı bir anime zevki yaşatan MAPPA stüdyosu, bu kez Bahamut ile beğenileri toplamayı başardı. İzlerken insan üzerinde oluşturduğu en büyük etki bir anime gibi hissettirmemesiydi.

Genelde filmlerde gördüğümüz çılgın, rüzgarın götürdüğü yöne doğru giderek yaşamayı seven bir ana karakterin öncülüğünde, kısmen alışık olduğumuz takipçi bir karakter, çocuk gibi davranan tatlı bir genç kız ve küçük bir çocuk gibi görünen 200 yaşlarında bir zombinin çok ilginç bir karakter grubu oluşturduğunu söylemek yanlış olmaz.


Kısa süresinin sınırlamaları içerisinde, gücü yettiğince karakterlerini geliştirmeye çabalayan, baştan belirlediği kurgusunu hiç bozmadan düzenli bir şekilde sunan seri, oluşturmak istediği macera hissini başarılı bir şekilde seyirciye aktardı. Hiçbir zaman kendisinden beklenenden fazlasını yapmaya çalışmayarak, özelliğini ve çekiciliğini kaybetmedi. 


Vakit darlığı dolayısıyla değinmesi gereken birçok unsurunu es geçmek zorunda kaldı belki ama kendisine verilen zaman diliminde yapılabilecek en doğru şeyi yaparak, her konuya saldırıp hiçbirini tam olarak anlatamamaktansa, öncelik verdiği esas konusunu, bu koca evren içerisinde detaylandırdığı tek hikaye yaparak düzgünce anlatmayı tercih etti.

Amira’ya çıktığı yolda ortaklık etmeye mecbur kalan, komik ve eğlenceli Favoro’nun maceraları oldukça keyifliydi. Shingeki no Bahamut: Genesis, sonbahar sezonunun ve genel olarak bütün senenin en başarılı seyirliklerinden birisi oldu.




















  • Hikaye anlatımı - 8 - Hikayeyi fazla dallandırıp budaklandırmadan net bir şeklide anlatıyor.
  • Seslendirme - 8 - İdeal standartlarda.
  • Karakterler - 9 - Favoro başta olmak üzere genellikle sıra dışı karakterler.
  • Sürükleyicilik - 8 - Yeterli seviyede.
  • Teknik detaylar - 9 - Görsel anlamda etkileyici. Opening introsu ve OST kullanımı da oldukça başarılı.
  • Genel - 8.7 -

Yorumlar