Psycho-Pass 2



Oluşturduğu distopik dünyası ve felsefi sorgulamalarıyla bizlere harika bir ilk sezon sunan Psycho Pass’ın, ikinci sezonu sona ereli bir aydan fazla oldu.

Bu sezon, ilk sezonda seriyi taşıyan en önemli iki karakterin bulunmadığı, özellikle Makishima’nın seriye kattığı değerin ne kadar büyük olduğunu görmemizi ve bu yazının bir ay gecikerek istemsiz bir şekilde yazılmasını sağlayan çok kötü 11 bölüm sundu karşımıza.

Seriye yeni katılan karakterlerden özellikle Kamui, başlarda ilgi çekici bir karakter olsa da, sonradan kendisi ile ilgili açıklanan gerçekler, "Bu Psycho Pass mı, yoksa 3. Sınıf bir bilim kurgu filmi mi?" şeklindeki soruları, sık sık kendi kendime sormama neden oldu.


Bu sezon tema olarak, *Gulliver'in geziler*inde geçen, ilk sezonda Makishima'nın referans olarak kullandığı bir fikri kendi içeriğine yedirip felsefi niteliğini sürdürmeye çalışan Psycho Pass maalesef bu sefer saçmalamaktan ileri gidemedi. Urobuchi gen’in (Urobutcher) ikinci sezonun senaryosunun yazmayıp sadece supervisor olarak kalması, onu taklit etme çabasında olan kişiler tarafından yazılmış kötü bir senaryoyu takip etmemize neden oldu.

-Bravo! Çok güzel saçmaladınız.-

İlk sezonun üzerine neredeyse hiçbir şey koyamayan bu sezonu hiç olmamış gibi varsayıp, Japonya da yeni çıkan ve buralara birkaç ay sonra gelecek filmi izlemek, yapılabilecek en doğru tercih. İzlemeyenlerin hiçbir şey kaçırmayacağını düşündüğüm bu ikinci sezonu, yapımcıların kendileri de film öncesi reklamdan fazla bir şey olarak görmemiş olsa gerek.

**Gulliver'in Gezileri, kitabın çocuklara uyarlanmış versiyonun fazla olması ve eski bir çizgi filmi olması nedeniyle genellikle bir çocuk kitabı olarak bilinir ama alakası yok. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.**

















  • Hikaye anlatımı - 7 - Merak uyandırma konusunda fena değil ama ilk sezonun yakınından geçemiyor.
  • Seslendirme - 7 - Sıradan.
  • Karakterler - 6 - İlk sezonu taşıyan iki karakterin de yokluğu çok fazla hissedildi. Özellikle Makishima'nın.
  • Sürükleyicilik - 7 - Gizemlerini açıklayana kadar fena değildi.
  • Teknik detaylar - 7.5 - İlk sezondan meşhur olan özensiz animasyon ve çizimler, (Buradan ilk sezonda ki bazı görsel saçmalıkları görebilirsiniz.) yine şanına yakışır şekilde kalitesizdi. Harika opening, başarılı ending ve vasat bir OST.
  • Genel - 7 -

Yorumlar