Barakamon


Yaptığı işle takıntılı hale gelen, hiçbir şekilde kendine zaman ayırmayan ve bu nedenlerden dolayı ilham kaynağı kısıtlanmış bir Hat (kaligrafi) ustasının, babası tarafından kendisine çeki düzen vermesi için uzak ve küçük bir köye geçici olarak gönderilmesi ile başlayan bir hikaye...

Hayattan kesitler ve komedi alanları üzerinde yoğunlaşan Barakamon, büyük şehrin stres ve gerginliği içerisinde yolunu ve hayal gücünü kaybeden Handa Seishuu’nun küçük bir köyde insanlarla ve doğa ile kaynaşarak, monotonlaşmış sanatını yeninden canlandırması üzerinde duruyor.


Ana karakterimiz Handa tam anlamıyla bir şehir çocuğu ve kırsal yaşam ona oldukça zor geliyor. Biraz ürkek bir kişilik gibi gözükse de eserini eleştirdiği için baston kullanan yaşlı bir adama yumruk atacak kadar ateşli bir karakter. Kendisinin gelişiminde ve mutluluğu yeniden tatmasındaki en büyük etken ise köylüler.

İki numaralı ana karakterimiz Naru’nun başını çektiği köylüler, sıcakkanlı ve doğal tavırları ile seride önemli konumdalar.

8 yaşlarında bir çocuk olan köyün maskotu Naru, Handa’yı köyün her aktivitesine dahil ederek onun kendi yolunu bulmasında ve hayatta esas mutluluğun ne olduğunu fark etmesinde en büyük rolü oynuyor.


Birkaç sene önce yayınlanan Usagi Drop ile küçük benzerlikler gösteren Barakamon, daha çok dramatik unsurlarıyla ön plana çıkan Usagi’nin aksine, daha hafif bir anlatım ve komedi yönüyle ağır basıyor.

İzlerken rahatlatan ve mutlu eden bir seri olan Barakamon, bana göre yaz sezonunda tamamlanan animelerin en başarılısıydı. 























  • Hikaye anlatımı - 10 - Hayat dersi verir nitelikte. Aynı zamanda eğlenceli.
  • Seslendirme - 9 - Çocukları gerçekten çocuklar seslendiriyor. Yetişkinler için olan kadro da çok iyi.
  • Karakterler - 9 - Doğal ve komik karakterler.
  • Sürükleyicilik - 8 - Çok heyecanlandıracak bir seri değil ama hiçbir zaman da sıkıcı olmuyor.
  • Teknik detaylar - 8 - Animasyon ve çizimler başarılı. OST ve Ending idare eder. Opening seri ile tam uyumlu ve çok güzel.
  • Genel - 9 -

Yorumlar

  1. Hüseyin Ekrem Yazici19 Ekim 2014 13:18

    Muhtemelen yeri burası değil ama, sao 1 ve 2 yi birbiriyle kıyaslayabilirsiniz. Bu yazıda çok hoş olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle teşekkür ederim. SAO'nun ilk sezonu izleyip pek sevmeyip, ikinci sezonu da ilk 3 bölümden sonra izlemeyi bıraktığım için öyle bir kıyaslama yapmak benim için maalesef imkansız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder