Ao Haru Ride


Türünün kökenlerine, en ufak bir yenilik denemeyi düşünmeyecek kadar bağlı bir animeydi, Ao Haru Ride.

Shoujo’larda çok bulunan neşeli, iyilik dolu ana kız karakterimiz anlatıcı rolünü üstlenmişti. Karizmatik, yakışıklı, çok fazla işi pek zorlanmadan yapabilen ve geçmişinde saklı bir yara bulunan esas oğlanımız da hazırdı. Gerekli olan tek şey birkaç renkli yan karakterdi. Eh onları oluşturmak da mangaka için pek zor olmamıştır, sanırım.

Ağır temposunu animenin bütün süresine yayan seri genel olarak sıradan bir anlatım kullandı. Karakterlerin birbirleri ile ilişkileri ve nasıl bir grup olarak bir araya geldikleri son bölümlere kadar monoton bir şekilde anlatıldı. Serinin en başarılı olan kısmı ise sonlarda yansıtılan dram oldu.


Romantizm konusunda Futaba’nın Kou’ya hayranlığı ve tek taraflı kovalamaları dışında pek bir şeye rastlamadığımız Ao Haru Ride, bölüm sayısının da az olması nedeniyle bu konuda yetersiz kaldı ve serinin esas anlatmak istediği şey olan aşk hikâyesinde hiçbir yere varamadan sona erdi.

Çok sıradan ve alışagelmiş bir hikâyeye sahip olan ve prodüksiyon tarafında da yeterli özen gösterilmemiş olan Ao Haru Ride, maalesef ortalama bir Shoujo örneği olmaktan ileri gidemiyor. 
















  • Hikaye anlatımı - 6 - Sıkıcı.
  • Seslendirme - 7 - Uchida Maaya'yı normalde severim. Sesi çok özel olmasa da kendisi çok güzel (:D) Ama Futaba'yı kulak tırmalayıcı seviyede cırtlak seslendirmiş. Ayrıca öğretmenin sesi de hiç olmamış.
  • Karakterler - 7 - Vasat.
  • Sürükleyicilik - 6 - Takip etmekte zorlandım.
  • Teknik detaylar - 7 - Opening'i seri ile tam uyumlu ve çok güzel. Animasyon'a ve çizimlere hiç özenilmemiş. Özellikle karakterlerde birçok sahnede bozulmalar oluyor ve profilden burunları çok uzun gözüküyor. OST ve ED fena değil.
  • Genel - 7 -





Yorumlar