Ryuugajou Nanana no Maizoukin


İnsan yapımı bir adaya gelip odasında hayalet bulan bir gencin, bazı gizemleri çözmek için, kendilerini kullananlara özel güçler bahşeden materyalleri aradığı bir macera.


Genel olarak macera olarak tanımlayabileceğimiz animede, kahramanlarımız öyle sürekli hazine peşinde koşmuyor. Durağan geçen, karakter tanıtımı yapan veya hikâye altyapısını hazırlayan bölümler de bir hayli fazla. Harabelerde geçen kısımlarda ise genellikle kurulan bulmacaların Tensai tarafından çözülmesine ve Juugo’nun her yere bodoslama dalmasına tanık oluyoruz.


Dövüş sahneleri de, serinin esas benliğinde olmamasına rağmen, aksiyon ve Shounen serilere taş çıkarır seviyede.


Serinin süresinin kısa tutulması(11 bölüm) Nanana’nın neden hayalet olarak hala var olduğunun tam olarak anlatılmasına imkân vermiyor. Bu da doğal olarak, “hayalet olarak varlığı gerekli miydi?”, “Ölü olsa da bir şey fark etmezdi, zaten hiçbir işe yaramıyor.” şeklinde düşüncelere yol açıyor.

Hiçbir karakterine çok fazla değinemeyen seri de, detaylı olarak anlatılamasa da, en azından ana karakter Yama Juugo için sağlam bir altyapı hazırlanmış.

Ayrıca Juugo, kendi yaşlarında bir erkeğin, kızlara duyması gereken ilginin dengeli ve gerçekçi olarak aktarıldığı nadir karakterlerden birisi olarak aklımda kalacak. Çoğunlukla animeler de lise, ortaokul yaşlarındaki karakterler ya aşırı sapık oluyor ya da karşı cinse hiç ilgi göstermiyor.İlk grubun gerçek hayatta da bir hayli fazla örneği bulunsa da, ikinci gruptaki gibi birisine rastlamak, o yaşlarda bir erkeğin herhangi bir problemi yoksa imkansız gibi bir şey.

Bir dokunuş için kolunu feda eden gerçek bir kahraman!

Ryuugajou, genel bir bakış atınca pek güzel bir yanı görülmemesine rağmen, nedenini tam olarak anlamadığım bir şekilde izlerken zevk aldığım bir anime oldu. Güzel dövüş sahneleri, sakin geçiş bölümlerinin anlatmayı beceremediğim bir cazibesi vardı. Ve benim için genel olarak rahatlatıcı bir seyirlik oldu.

Hayır, o cazibe bu değildi!

 Bununda sonu yarım kaldı !

















  • Hikaye anlatımı - 6 - Hikaye içerisinde çok fazla boşluk var. Bölüm sayısına göre ağır kalan tempo. Kötü süre planlaması. 
  • Seslendirme - 8 - Genel olarak kaliteli. Özellikle Tensai'ı seslendiren Asumi Kana müthiş iş çıkarıyor.
  • Karakterler - 8 - Genel olarak ilgi çekici karakterler. 
  • Sürükleyicilik - 7 - Konunun nereye gideceğini biraz merak ettiysem de, çok da önemsemedim.
  • Teknik detaylar - 8 - Ortalama animasyon ve çizimler. Çekici ve hareketli bir Opening. Vasat OST ve Ending.
  • Genel - 7 - 

Yorumlar