Gokukoku no Brynhildr

Sansüre Hayır!

Bana göre tüm zamanların en abartılmış serilerinden biri olan Elfen Lied'ın mangakasından çıkan Gokukoku, yine Elfen Lied gibi ecchi, doğa üstü güçler ve vahşet gibi birbiriyle pek de uyumlu olmayan türleri ve elementleri içinde barındırıyor.


Çocukluk arkadaşı Kuroneko’nun küçükken ölümünden kendini sorumlu tutan Murakami, üzerinden yıllar geçmesine rağmen Kuroneko’yu unutamamıştır. Bir gün sınıflarına Kuroneko’ya çok benzeyen yeni bir kız öğrenci gelir. Ancak bu kız kendisinin Kuroneko olmadığını söyler. Ve dahası bu kız deneyler sonucu özel güçlere kavuşmuş bir büyücü’dür ( Cadı ( Artık ne derseniz ) ).


Ana karakterimiz Murakami Ryouta’nın çok kuvvetli bir hafızası var. Duyduğu veya okuduğu bir şeyi bir daha asla unutmuyor. Bir özel gücü olmadığı halde( Hafızasını saymıyorum), kendisine kötü davranan kızları tersleyebiliyor, elinde silah olan adamlara uçarak tekme atabiliyor, özgüven ve cesaret sahibi, biraz da dengesiz bir karakter. 


Yani bu tarz animelerden alışık olduğumuz silik, korkak ana karakter profilinin biraz dışında. Ancak onun bu hafif sıra dışılığı, haremde ki kızların aşırı sıradanlığı nedeniyle pek bir anlam ifade etmiyor.


Gokukoku no Brynhildr çok garip bir anime. Tıpkı Elfen Lied’de olduğu gibi aşırı derece de duygu sömürüsü içeriyor. Karakterler gereksiz vahşete kurban gidiyor ve bunları acıklı ölümler gibi göstererek, bizim de üzülmemizi istiyorlar ama nafile. Bir bölüm birisi vahşice ölürken, ertesi bölüm alakasız fan serviceler boy gösteriyor.


Bölümler ilerlerken hikâye de gittikçe saçmalaşıyor. Uzaylılar falan giriyor işin içine. O kadar çok şey birbirinin içine katılıyor ki, anlatılmak istenen şeyi ben anlamadım. Gelişmeler şaşırtıcı gibi gösterilmeye çalışılsa da daha çok başka serilerin parodisi yapılıyormuş gibi bir izlenim uyandırıyor.


Serinin övülebilecek pek bir tarafı yok. Esas konusunun dandikliği nedeniyle, Ecchi sahneler serinin içinde ki en iyi yanlardan biri olarak sayılabilir. Bir de Kuroha’nın normal konuşmaları şarkıya çevirerek mırıldanması komikti.



Gokukoku no Brynhildr'ı izlemeyin. Zaten mangası da devam ettiği için sonu açık bitiyor.

















  • Hikaye anlatımı - 5 - Saçma ve dengesiz .
  • Seslendirme - 7 - Ortalama. 
  • Karakterler - 6 - Klişe karakter tipleri.
  • Sürükleyicilik - 4 - En ilgi çekici yanı Ecchi sahneler olduğuna göre ne kadar sürükleyici olabileceğini siz düşünün.
  • Teknik detaylar - 6 - Vasat animasyon ve çizimler. OST'ler fena değil. Vokalsiz sadece müzikten oluşan ilk opening de farklı ve başarılıydı.
  • Genel - 5 -





Yorumlar