Date a Live 2


Itsuka Shidou’nun, Etrafına felaket düzeyinde zarar veren “Spirit”( Ruh, Peri ) denilen ve nereden geldiği belli olmayan doğa üstü güçlere sahip genç kızları durdurmasının tek yolu onları kendisine âşık etmesidir.


Böylesine süper yaratıcı (!) bir konuya sahip olan Date a Live' in ilk sezonunun tutulmasının ardından çıkan ikinci sezonu da bitti. İlk sezonu bazı kısımları kısmen komik geldiği için çok zorlanarak da olsa izlemiştim. İkinci sezonda ise işin o nispeten başarılı olan kısmı, komedi azalınca izlemek de çok daha zor oldu.


İkinci sezon, zaten saçma olan hikâyeye, ciddi denilebilecek hiçbir şey katmadığı için ben de konu üzerinden yazacak bir şey bulamıyorum.

Aklımda kalanlar: 3 tane yeni Spirit’in konuya dahil olması, Kötü amaçları olduğu belli olan başka bir askeri birimin daha ortaya çıkması, Ve yeni Spirit’ler den Miku’nun şarkısı. 


Genelde böyle idol karakterlerin, tatlı kız şarkılarını pek sevmem ama bu sefer ki “Monochrome Sky” şarkısı hoşuma gitti.


Date a Live 2 eğer ilk sezonunun izlediyseniz izlenebil… Yok ya aslında ilk sezonu izlediyseniz bile izlemenize gerek yok. Zaten seriye kattığı yeni bir şey yok. Aynen ilk sezon gibi sonu yarım kalıyor. 

Yok, “ Sen ne saçmalıyorsun? İlk sezon benim çok hoşuma gitti, tam benim tarzım bu anime” diyorsanız o zaman ikinci sezonu da izleyebilirsiniz tabi.


Eğer Date a Live ile ilgili hiçbir şey izlemediyseniz, gelecekte de izlememiş olarak kalmanızı tavsiye ederim.

  • Hikaye anlatımı - 5 -  Sıkıcı.
  • Seslendirme - 8 - İyi.
  • Karakterler - 6 - Sıradan.
  • Sürükleyicilik - 4 - Hiç sürükleyici değil.
  • Teknik detaylar - 7 - Animasyonlar kalitesiz. Çizimler ve OST fena değil.
  • Genel - 5 - 

Yorumlar