Toaru Hikuushi e no Koiuta


Toaru Hikuushi e no Koiuta, kış sezonunda başlayıp, benim tamamlayabildiğim az animeden birisiydi.

Konu olarak ''Pearl Harbor'' filmini çok az da olsa anımsatan seri Gökyüzünün sonunu bulmak için hareket eden bir adada, pilot okuluna giden öğrenciler üzerinde duruyor. Ana karakter Ka-el Albus'un geçmişi karışık ve bu okulda aşık olduğu kız olan Claire ile geçmişten beklenmedik bir bağları var.


Aşkın yanında, dram ögelerine de yer veren seri oldukça fazla yan karakteri çekinmeden öldürdü. Bu da gerçekçilik açısında başarılı olmasına yol açtı. Ancak ölüm sahnelerinde duygu yeterince verilemedi. Aynı şey bu ölen karakterlere üzülen diğerlerinin, üzüntülerinin yüzeyselliğinde de geçerli.Romantizm kısımında ise ilk bölümde iyi bir başlangıç yapan Toaru, sonradan aynı seviyeyi sürekli halde tutamasa da yine de fena değil.






Animasyon'da uçaklara ve hava savaşlarında ağırlık verilmiş. Herhalde bütçenin çoğu bunlara ayrıldığı içinde diğer yerlerdeki animasyonlar genellikle 10 yıl önce yapılmış gibi gözüküyor.

Toaru, kış sezonu içinde iyi, genel olarak ise ortalama bir anime. Eğere izleyecek daha iyi bir şeyiniz yok ise izlemenizi tavsiye edebileceğim serilerden birisi.


















  • Hikaye anlatımı - 7 -  Duygular tam anlamıyla hissettirilemiyor.
  • Seslendirme - 7 - Ortalama.
  • Karakterler - 6 - Genel olarak karakterler yüzeysel ve yapmacık.
  • Sürükleyicilik - 7 - Bazen sıkıcılaşıyor. Ayrıca bir sonraki haftayı nasıl bekleyeceğim diye düşündüğüm hiç olmadı.
  • Teknik detaylar - 7 - Bütün bütçe uçak animasyonlarına ayrılmış. Geri kalan yerlerde animasyon kalitesiz.
  • Genel - 7 -









Yorumlar