Noragami

Kış sezonunda izlediğim seriler içinden tamamlanan ilk seri Noragami oldu. Yapımcılar mangayı biraz değiştirerek, orijinal bir sonla animeyi sonlandırdılar.


Pek bilinmeyen, kendisine dua edeni inananı olmayan aylak tanrı Yato'nun yolunun bir şekilde Hiyori ile kesişmesiyle olaylar başladı. Ardından Yato'nun silahı olan Yukine'de hikayeye dahil oldu. Yukine ile birlikte insani değerler ve günahlar  üzerine oldukça dem vuran seri Japon tanrılarının günahlar hakkında nasıl fikir sahibi olduğunu doğru ve yanlışın ayrımını nasıl yaptığını bize gösterdi. Yukine'nin Ergenliğinden gelen tavırları ve geçmişte (hayattayken) yaşadığı travmatik olaylarla birlikte serinin psikolojik unsurları da ön plana çıkarıldı.


Serinin asıl ciddileştiği anlar Yato'nun geçmişinden bahsedildiği zamanlardı. Önemli bir tanrıyla geçmişten kalan husumeti, Ve bir ''Felaket Tanrısı'' olarak yine geçmişte kabul ettiği karanlık dilekler, beddualar genellikle cıvık bir karakter olarak düşündüğümüz Yato'nun aslında ne kadar derin bir karakter olduğunu görmemizi sağladı.












Noragami Kesinlikle sezonun en başarılı animelerinden birisiydi. Çoğu zaman eğlendirdi, bazen de az da olsa duygulandırdı. Finali tahmin edilmesi kolay ve pek etkileyici olmasa da yine de kötü değildi. Yato'nun geçmişi ile ilgili bir şeyler öğrenmemize rağmen hala kendisi ve silahı, yoldaşı Yukine hakkında muallakta kalan bir sürü şey var. Seri her ne kadar orijinal bir sonla bitse de mangadan çok fazla değişkenlik göstermedi ve ikinci sezona için kapıyı açık bıraktı. Blu-ray/DVD satışları iyi olursa ikinci bir sezon gelebilir. Gelirse de zevkle izlenir.










  • Hikaye anlatımı - 9 - Süresi nedeniyle biraz yüzeysel olsa da, oldukça başarılı.
  • Seslendirme - 9 - Harika bir seslendirme kadrosu var. 
  • Karakterler - 8 - Başarılı. Özellikle Yato.
  • Sürükleyicilik - 8 - Çok fazla merak duygusu uyandırmasa da, hiçbir zaman sıkıcı olmuyor.
  • Teknik detaylar - 9 - Kaliteli animasyon, iyi OST, harika bir OP( özellikle şarkı)
  • Genel - 8.5 -

Yorumlar