Outbreak Company

Kendini evine kapatan hayatını animelere, mangalara, oyunlara vs. adayan bir otaku, hikikomori olan Kanou Shinchi internet te otaku kültürü ile ilgilili sorularla dolu olan bir testi cevaplamasıyla, kendisini paralel bir evrende bir krallıkta otaku elçisi olarak bulur. Kimsenin otaku kültürünü bilmediği bir dünayaya otaku kültürünü öğretmek gibi güzel bir işe başlayan Shinchi oradaki insanlarında(+elf, cüce) aşırı ilgisiyle bir şekilde başarılı oluyor.



Bu da ilginç bir konuya sahip olan bir animeydi.Genellikle komedi üzerinden giden seride harem ve ecchi öğesi de bayağı vardı. Özellikle parodiler ve gönderme konusunda çok başarılı olan seri Shingeki no Kyojin, Kuroko no basket gibi bir çok popüler animeye gönderme yapıyor. Beni güldüren bir başka şey de, Shinchi'nin konuları öğretmeyi ''zettai ryouki'' gibi abuk sabuk şeylerden başlamasıydı. 













Sonlara doğru azcık ciddiyeti artıran yapımcılar bunu öyle çok abartmayarak serinin asıl işinin komedi olduğunu bildiklerini gösterip doğru bir seçim yaptılar.

İyi bir parodi ve komedi serisi olan Outbreak Company, kısa ve komik bir seri arayanlar için iyi bir alternatif olabilir.




  • Hikaye Anlatımı - 8 -  Oldukça komik.
  • Seslendirme - 7 - Normal.
  • Karakterler - 7 - Klişe karakter tipleri. Ama bazı ilginç karakterler de var
  • Sürükleyicilik - 8 - Ara sıra sıktığı oluyor. Ama yine çok usanmadan takip edilebilir.
  • Teknik Detaylar - 7 - Karakter tasarımları değişik ve pek iyi değil. Animasyon ve Müzikler iyi sayılır.
  • Genel - 7 -



Yorumlar